فرآوری برنج عمدتاً شامل آسیاب برنج است که با از بین بردن پوسته و تمام یا بخشی از لایه سبوس، شلتوک را به برنج تبدیل می کند. آسیاب کردن برنج مرحله بسیار مهمی است و هدف از آسیاب جدا کردن پوسته و سبوس آن به منظور تولید هسته برنج سفید خوراکی و عاری از ناخالصی است.
فرآیند آسیاب و به دنبال آن پرداخت 67 درصد از ویتامین B3، 80 درصد از ویتامین B1، 90 درصد از ویتامین B6، 50 درصد از منگنز و فسفر، 60 درصد از آهن، و تمام فیبر رژیم غذایی و همچنین از بین می برد. اسیدهای چرب ضروری موجود در انواع خام آسیاب نشده.
برنج سنگ طارم سفید خام و دانه بلند در مقایسه با ذرت، گندم و سیب زمینی منبع خوبی از کربوهیدرات، کلسیم، آهن، تیامین، اسید پانتوتنیک، فولات و ویتامین E است. حاوی ویتامین C، ویتامین A، بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین نیست. همچنین دارای فیبر غذایی کم است.
برنج قهوه ای لایه سبوس خود را حفظ می کند، زیرا برای تولید برنج سفید بیشتر صیقل داده نشده است. واریته های برنج رنگی یا نیمه صیقل خورده هستند یا صیقل نشده.
انواع برنج قرمز رنگ غنی از آهن و روی هستند، در حالی که انواع برنج سیاه به خصوص سرشار از پروتئین، چربی و فیبر خام هستند. برنج قرمز و سیاه رنگ خود را از رنگدانههای آنتوسیانین دریافت میکنند که به داشتن رادیکالهای آزاد و ظرفیت آنتی اکسیدانی و همچنین سایر فواید سلامتی معروف هستند.
برنج قهوه ای بسیار مغذی است. کالری کمی دارد و فیبر بالایی دارد. علاوه بر این، منبع خوبی از منیزیم، فسفر، سلنیوم، تیامین، نیاسین، ویتامین B6 و منبع عالی منگنز است.
برنج قهوه ای و برنج خام سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. این به دلیل این واقعیت است که ویتامین ها به سبوس و پوسته شلتوک محدود می شوند. سبوس و پوسته برنج حاوی مقدار بیشتری کلسیم، روی و آهن است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.