علیرغم اینکه کارتل عمداً توسعه فناوری را متوقف می کرد، لامپ مهتابی پارس 40 وات رشته ای به عنوان یکی از نوآوری های بزرگ آن زمان مورد توجه قرار گرفت. در پایان جنگ جهانی اول، با کاهش شدید هزینه برق، جایگزینی جدی برای روشنایی گازی نیز شد.
ادیسون اشتباه نکرده بود که می گفت فقط ثروتمندان شمع می سوزانند. طبق داده های تحقیقاتی منتشر شده توسط فوکت و پیرسون، هزینه نور مصنوعی در طول قرن ها از هزاران پوند در لومن ساعت به کسری از یک پنی کاهش یافته است، زیرا ما از استفاده از شمع های دست ساز به لامپ های تولید انبوه تکامل یافته ایم. این کاهش هزینه منجر به مصرف نور مصنوعی در قرن بیستم شد که 100000 برابر بیشتر از قرن 18 بود.
انرژی و نور به قدری فراوان بود که بازار توان خرید آن را داشت و از خود راضی شد. رشته تنگستن میتواند ضربه ناشی از فناوری «نوار نواری» فلورسنت را که در کارخانهها و دفاتر ظاهر میشود جذب کند.
هزینه تامین انرژی نور مصنوعی به حدی بود که تا بحران نفت در اواسط دهه 1970 هیچ فشار واقعی برای تغییر وضعیت موجود وجود نداشت.
این امر باعث ظهور لامپ فلورسنت فشرده شد که با بهره وری انرژی پنج برابر بیشتر از فناوری رشته ای، آن را به یک چالش جدی تبدیل کرد. با عرضه فیلیپس و اسرام به بازار در اوایل دهه 1980، اولین شکاف در برتری لامپ های رشته ای ظاهر شد.
بهره وری تبدیل به کلید واژه شد. فناوریهای جدید در صف ایستاده بودند تا چیز بزرگ بعدی باشند. اتفاق غیرقابل تصوری در حال رخ دادن بود: دولتها در حال تصویب قوانینی برای حذف تدریجی لامپهای رشتهای بودند.
با توجه به اینکه لامپ رشتهای اکنون به طور موثر یک دایناسور است و همه چشمها به فناوری LED نوظهور بهعنوان یک نوش داروی زیستمحیطی نگاه میکنند، مرحله تکاملی بعدی روشنایی همه چیز در مورد کارایی و قانون است.
به گفته فیلیپس سازنده لامپ، امروزه روشنایی 19 درصد از مصرف برق جهان را در سراسر جهان به خود اختصاص می دهد.
با توجه به اینکه لامپ های رشته ای به طور موثر تا 95 درصد از انرژی تولید کننده گرما را به جای نور هدر می دهند، در دنیایی که کاهش تقاضا برای منابع به طور فزاینده ای قانون گذاری شده است، پتانسیل زیادی برای صرفه جویی در انرژی وجود دارد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.